De Blauwe VogelJapan : April 2018 : 14-daagse rondreis

" In het land van de Geisha’s " tijdens de ideale periode.

Klein, exclusief groepje ( maximaal 20 deelnemers )

 

 

Ervaren Blauwe Vogel-reisbegeleider & Japan-expert Max is Uw gids vanuit Brussel.

 

Afreis  :

Woensdag 18 April 2018

 

( deze Japan-reis was vorig jaar ook een groot succes - gouden raad : graag meegaan = nu boeken )

 


Afreisdata & Prijzen (per persoon)

 
18-04-2018 
Ideale periode : bloesem ! - laatste 4 plaatsen€ 6.190Boek nu
 

singeltoeslag / eenpersoonskamer : + 950,-€


Inbegrepen:

- NIEUW : rechtstreekse non-stop vlucht vanuit Brussel !
- Top ***** airline ANA : All Nippon Airways
- Vermelde hotels 3*+/4* zijn uitgekozen vanwege hun goede ligging en prijs/kwaliteitsverhouding.
- Volpension vanaf het ontbijt op dag 2 tot en met avondmaal op dag 13.
- alle bezoeken, transfers en verplaatsingen met comfortabele treinen of lokale bussen.
- De vermelde bezoeken met lokale Engelstalige stadsgidsen
- Verzorgd documentatiepakket
* 20 deelnemers / afreis
-Ervaren Blauwe Vogel-reisbegeleider Max vanuit BrusselNiet inbegrepen:

-dranken, persoonlijke uitgaven & verzekering
-fooien gidsen/chauffeurs... ( fooien geven in hotels en restaurants is niet gebruikelijk in Japan)


Formaliteiten

* Internationale reispas, nog minstens 6 maanden geldig na thuiskomst

 

NIEUW : vertrek vanuit Zaventem met RECHTSREEKSE NON-STOP ANA lijnvlucht naar Tokyo !

Afbeeldingsresultaat voor ana nippon

Ook nu zal Max deze knappe reis begeleiden. Hij kent Japan door en door.

Hij is een absolute Japan-specialist : een grote troef van deze reis.

 

 

Uitgebreid reisprogramma van dag tot dag vindt U onderaan deze pagina.

Tokyo : metropool !

Graag meegaan = nu boeken...

 

Pluspunten van deze schitterende reis :

 
 • - Volpension
 • - Goede reisperiode !
 • - Begeleiding vanuit Brussel
 • - We logeren steeds in knappe hotels met alle comfort
 • - 1 overnachting in ryokan (typisch Japanse accommodatie)
 • - Japanse Alpen
 • - Geisha/Maiko voorstelling in Kyoto
 • - Himeji kasteel (mooiste kasteel van Japan en is nu nog maar net gerenoveerd)
 • - Typisch Japans afscheidsdiner : KAISEKI
 • - Begeleiding door een echte Japan-kenner !
 •  

   

  Dag 1: Brussel - Tokyo

  Vertrek vanuit Zaventem met de rechtstreekse vlucht van All Nippon Airways naar Tokyo.

   

  Dag 2: Tokyo (a)

  Aankomst op de internationale luchthaven van Narita. Verwelkoming door uw gids en transfer naar het hotel Grand Palace**** per bus. Tijd om u op te frissen en daarna per openbaar vervoer naar het gebied Shinjuku, het zakelijk centrum van Tokyo en telt de meeste wolkenkrabbers. Het is ook één van de drukste wijken van de stad en misschien wel van de wereld want alleen het Shinjuku Station verwerkt er elke dag meer dan 2 miljoen passagiers. Avondmaal in een lokaal restaurant.

   

   

  Dag 3: Tokyo (o-m-a) ontbijt - middagmaal - avondeten                  volpension dus !

  Volle dag stadsbezoek met het publieke transport aan Tokyo (1-day Free Pass Tokyo): Fotostop aan het keizerlijk paleis en bezoek aan Tokyo toren. Sushi-lunch in een lokaal restaurant. Daarna cruise op de Sumida rivier en bezoek aan de Sensoji Asakusa Kannon tempel met zijn Nakamise galerij vol kleurrijke souvenirwinkels en tot slot wandeling door de overbekende Ginza wijk. ’s Avonds diner in een lokaal restaurant.

   

  Beleef het zelf en bekijk hieronder onze mooie video

   
   

  Dag 4: Tokyo – Nikko – Tokyo (o-m-a)

  ’s Morgens vertrek per bus naar de bergen van het Nikko Nationaal Park en het natuurdomein met tempels en heiligdommen (Unesco Werelderfgoed), 1200 jaar geleden gesticht door boeddhistische monniken. Het werd een machtige stad waar de lokale heersers zorgden voor pracht en praal. Bezoek met lokaal transport aan het Tosho-gu heiligdom, gebouwd door 15.000 ambachtslui, vervolgens het Futaran heiligdom en de Rinno-ji tempel. Japanse lunch in een lokaal restaurant. In de late namiddag terug naar Tokyo. Avondmaal in een lokaal restaurant. 

   

  Dag 5: Tokyo – Kamakura – Ito (Hakone) (o-m-a)

  Vertrek per privé bus naar Hakone met onderweg stop aan Kamakura voor een bezoek aan de bronzen Daibutsu “Grote Boeddha” en de Hase-dera Tempel. Lunch tijdens de bezoeken. Verder naar de streek van de beroemde Fuji berg of Fuji-san, voor een spectaculaire rit per kabelbaan over de zwavel spuwende Owakudani Hell Valley. (wel onder voorbehoud: Als er teveel vulkanische activiteit is, wordt een stop voorzien aan het Hakone schrijn, gelegen aan de voet van de Mt. Fuji berg en aan de rand van het Ashi meer.) Overnachting en avondmaal in het hotel/ryokan Danko met eigen warmwaterbronnen. 

   

  Afbeeldingsresultaat voor Kamakura

   

  Dag 6: Ito (Hakone) – Atami – Nagoya – Takayama (o-m-a)

  Per privé bus naar Atami station waar u aan boord van de Shinkansen flitstrein naar Nagoya en verder per express trein naar Takayama (de Japanse Alpen en begin van uw 14-daagse Japan Railpass). Lunch box  op de trein (O-bento). Door haar geïsoleerde ligging heeft de stad haar authenticiteit nog weten te bewaren. De stad is van oudsher het centrum voor timmerlieden en ademt nog de sfeer uit van de Edo periode. In Takayama bezoek aan het Jin-Ya historical house en het Yatai Kaikan praalwagen museum waar de stad om bekend is. Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel Hida Plaza****.

  (Opmerking: Uw bagage wordt getransporteerd van Hakone naar Hiroshima, dus voorzie uzelf van een stuk handbagage voor 2 nachten)

   

   

   

  Dag 7: Takayama – Shirakawago – Kanazawa (o-m-a)

  Vertrek per privé bus naar het dorp Shirakawago, gelegen in een afgelegen vallei omgeven door hoge bergen. Door de eeuwenlange isolatie zijn de traditionele bouwmethodes bewaard gebleven. Het dorp is beroemd voor zijn Gassho huizen, grote woonhuizen met ingebouwde graanzolders en enorme rieten daken. Lunch in een lokaal restaurant en verder naar Kanazawa. Kanazawa was vroeger een belangrijk centrum van kunst en handwerk en heeft nog een overvloed van bezienswaardigheden. Wandeling doorheen het samurai-district Nagamachi en bezoek aan een van de huizen. Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel Ana Crown Plaza****.

   

  Afbeeldingsresultaat voor Kanazawa

   

  Dag 8: Kanazawa - Hiroshima (o-m-a)

  Na het ontbijt bezoek aan de Kenroku-en is een van Japans drie mooiste tuinen. De tuin is een meesterwerk van landschapsarchitectuur met kunstmatige heuvels, vijvers en waterlopen omzoomd door irissen. Het geishadistrict (Higashi Chaya-gai) van Kanazawa behoort tot het cultureel erfgoed van Japan. De straatlantaarns en gebouwen hier bleven onveranderd bewaard sinds de 19de eeuw. Daarna verder per trein naar Hiroshima met lunch-box op de trein. Aankomst in de late namiddag en intrek in het hotel Granvia Hiroshima***+. Avondmaal en overnachting.

   

  Afbeeldingsresultaat voor Miyajima

   

  Dag 9: Hiroshima – Miyajima – Hiroshima (o-m-a)

  ’s Morgens per trein en verder per ferry naar het eiland Miyajima, gelegen in de Japanse binnenzee. De beroemdste en meest op foto vastgelegde site, the Floating Torii Gate, is hier te vinden. (Het dateert uit de 6e eeuw en behoort tot één van de mooiste zichten in Japan). Daarna terug naar Hiroshima voor bezoek aan de stad, die je natuurlijk kent vanwege de atoombom in 1945. Lunch in een lokaal restaurant. Bezoek aan het Peace Memorial Park met zijn museum. Naast het park vind je de A-Bomb Dome, de plek waar de stad getroffen is en waar je een gebouw kunt zien dat nog gedeeltelijk overeind is blijven staan. Check-in het hotel en avondmaal in een lokaal restaurant.

   

   
  Afbeeldingsresultaat voor Himeji Afbeeldingsresultaat voor Kyoto
   

   

  Dag 10: Hiroshima – Himeji - Kyoto (o-m-a)

  Na het ontbijt vertrek per Shinkansen trein naar Himeji, bekend om het meest bezocht kasteel in Japan. Dit torenhoge witte feodale kasteel is een UNESCO World Heritage Site. Lunch in een lokaal restaurant en verder naar Kyoto. Kort bezoek aan het moderne station van Kyoto.  Intrek in het hotel Kyoto Tokyu****. Avondmaal en overnachting.

   

  Afbeeldingsresultaat voor Hiroshima Afbeeldingsresultaat voor Japan today

   

  Dag 11: Kyoto (o-m-a)

  Vandaag ontdekking van de metropool Kyoto per bus. Bezoek aan de verscheidene UNESCO-werelderfgoedsites die de stad rijk is. Bezoek aan de Kinkaku-ji tempel (Het Gouden Paviljoen) en de Ryoan-ji (de wereldberoemde rotstuin). De tuin bestaat uit 15 stenen van verschillende grootte in een zee van geharkt wit grind. Dit kunstwerk moet de eilanden in de oceaan voorstellen en werd destijds ontworpen om de meditatie te stimuleren. Lunch in een lokaal restaurant. Het lieflijke Filosofenpad is een charmant wandelweggetje dat langsheen een kanaaltje loopt dat omzoomd is met prachtige kerselaars en met verschillende tempeltjes. We wandelen naar de Ginkakuji of het Zilveren Paviljoen. Als laatste stop aan de mooie Sanjusangedo Hall. De tempel is beroemd om zijn meer dan duizend beelden van de boeddhistische godheid Kannon. Avondmaal en overnachting.

   

   

  Dag 12: Kyoto (o-a)

  ’s Morgens theeceremonie gevolgd door bezoek aan de Kiyomizudera tempel. Vanaf het terras geniet je van een prachtig uitzicht over de daken van Kyoto. Al wandelend kun je de sfeer opsnuiven in de Higashiyama wijk. Vrije lunch en rest van de middag is vrij. Voor degene die nog meer willen bezoeken, kunnen met de gids naar Fushimi Inari gaan. Daarna transfer per openbaar vervoer naar het restaurant via de Gion District, met zijn smalle straatjes en typische Japanse traditionele gevels, restaurants, antiek- en brocantewinkels. (wijk van de geisha’s). Tijdens avondmaal is er een Maiko voorstelling (30min). (vandaag transport met het openbaar vervoer)

   

   

   

  Dag 13: Kyoto – Nara - Osaka (o-m-a)

  Vandaag vertrek per privé bus naar de voormalige Japanse hoofdstad Nara: de Todaji-tempel, het grootste houten bouwwerk ter wereld die onderdak biedt aan de gigantische bronzen boeddha; verder het kleurrijke Kasuga shinto heiligdom met zijn 3.000 antieke stenen lantaarns langs de toegangsweg en het Nara Park waar een duizendtal herten vrij in het park tussen het publiek lopen. Verder naar Osaka en bezoek aan de Umeda Sky building met zijn opmerkelijke architectuur. We gaan naar de hoogste verdieping waar u vanop de aerial sky garden een mooi uitzicht hebt over de stad, de haven en de zee. (als het weer het toelaat). Daarna wandeling door de straatjes van Dotonbori. Intrek in het hotel Granvia***+. Afscheidsavondmaal in een lokaal restaurant.

   

   

  Afbeeldingsresultaat voor japan Afbeeldingsresultaat voor Osaka

   

  Dag 14: Osaka – Tokyo - Brussel

  Vroeg transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht met ANA airlines via Tokyo naar Brussel.

  Einde van deze bijzonder knappe Japan-reis !

   

  Afbeeldingsresultaat voor japan map Afbeeldingsresultaat voor japan map

  Tip :

  er zijn 2 verschillende elektriciteitsleveranciers in Japan, eentje voor het Oosten en eentje voor het Westen.

  Die uit Oost Japan levert wisselstroom van 100 volt / 50 Hz, en die uit West Japan 100 volt / 60 Hz.

  U zal een transformator en adaptor nodig hebben. Neem ze mee, of U kan ze vlot in Japan zelf kopen.

  De stopcontacten hebben 2 platte pluggen.

  Afbeeldingsresultaat voor japan

     Hoewel deze aanbieding met de grootste zorg wordt samengesteld zijn de hierboven vermelde gegevens steeds onder voorbehoud van eventuele fouten en beschikbaarheid.
  Het gebruikte beeldmateriaal is steeds informatief bedoeld en in geen geval bindend.